В італійському Ріднау завершилася спринтерська гонка у жінок в рамках другого етапу Кубка IBU. 28-річна українка Надія Бєлкіна впоралася зі стрільбою і показала класну швидкість на заключному колі, завдяки чому виграла "бронзу".

Перемогу здобула росіянка Морозова, срібна медаль у шведки Андерссон.

Не зуміла зачепитися за медаль через коло штрафу на стійці Юлія Журавок, яка в підсумку посіла шосте місце. 19-е місце з двома промахами посіла Ольга Абрамова.

Решта українок не зуміли потрапити в очки: Ганна Кривонос з двома колами штрафу 50-а, Марія Кручова з трьома промахами 52-а. Яна Бондар претендувала на місце в десятці, але п'ять пострілів "у молоко" на стійці відкинули її на 63-у позицію на фініші.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Тріумф Юлії Джими

У словенській Поклюці відбулася перша особиста жіноча гонка сезону 2018/19 в Кубку світу з біатлону. 28-річна українка Юлія Джима, яка стартувала в останній групі, виграла індивідуальну гонку завдяки ідеальній стрільби і хорошому бігу.

Джима стала однією з небагатьох спортсменок, кому вдалося закрити всі 20 мішеней в гонці. Після 4-ї стрільби Юля вийшла лідером з впевненим відривом у 15 секунд від польки Моніки Хойніш, яка тренується під керівництвом українки Надії Бєлової. Але за 1,3 км до фінішу у Джими було тільки дві секунди переваги, тому що Хойніш наздоганяла. Однак решту дистанції Джима пройшла чудово, зумівши навіть трохи збільшити відрив від Хойніш!

У результаті Джима стала першою, Хойніш - другий, а бронза дісталася чешці Маркеті Давидової.

Для українки це перша золота медаль на Кубках світу. Раніше Джима перемагала лише в естафетах за збірну України.

Інші українки також порадували в Поклюці. Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина і Юлія Журавок увійшли в топ-20. А ось Віта Семеренко фінішувала 41-ю.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські біатлоністки втерли носа росіянкам і захопили лідерство в Кубку націй.