Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) просить Апеляційний суд Києва відмовити у задоволенні скарги захисту Романа Насірова та збільшити розмір застави для нього до 2 мільярдів гривень.

Про це заявив у суді Андрій Перов, прокурор четвертого відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Він переконаний, що родина Насірова може внести таку заставу.

"Родина, м'яко кажучи, не бідує… Розмір лише офіційних даних, викладених у декларації, при переведенні за курсом, складає близько 55 мільйонів гривень", – цитує прокурора Українська правда.

Прокоментував прокрор і "яблуневі сади" Насірова. Перов зазначив, що Насіров володіє землею на Чернігівщині, вартість якої загалом щонайменше 2 мільйони гривень. Також у користуванні відстороненого голови ДФС перебуває 24,3 гектари. Крім того Насіров має дві квартири у Лондоні, які САП розглядає не лише як майновий стан підозрюваного, а й як ризик переховуватися від слідства та суду.

Прокурор також зазначив, що Насіров має кілька квартир у Києві та кілька автомобілів, а його дружині належить 3-поверховий будинок у Козині, в якому мешкає сім'я відстороненого голови ДФС. Дружина Насірова також володіє земельними ділянками й має корпоративні права у ТОВ.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Прокурор наголосив, що лише задекларований прибуток сім'ї "складає понад 9 мільйонів гривень".

Натомість збитки держави від дій керівника ДФС складають понад 2 мільярди гривень. А це за рішенням Європейського суду є підставою для співмірної застави, підкреслив прокурор.

Тому сторона звинувачення вважає необґрунтованим рішення суду першої інстанції про розмір застави у 100 мільйонів гривень.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Насіров заявив, що придбав землю у Чернігівській області для того, щоб займатися вирощуванням фруктових дерев. За його словами, яблуневий сад – це нібито мрія всього життя.