Російський президент Володимир Путін вже почав готуватись до виборів, які повинні відбутись в березні 2018 року.

В Кремлі розпочав роботу неформальний штаб Путіна, який складається з шести команд, які працюють в шести напрямках, повідомляє телеканал "Дождь", зазначаючи, що число напрямків може ще збільшитися.

Джерела телеканалу в Кремлі стверджують, що зараз ці групи працюють за такими напрямками: образ майбутнього країни, явки, патріотичне виховання і теми контрпропаганди. Особлива увага приділяється питанню явки на вибори.

Російський телеканал зазначає, що явка на вибори Держдуми в 2016 році була нижчою 48%. У випадку з виборами президента така явка поставить питання легітимності кандидата. З огляду на це планують також зсунути можливу дату ​​ виборів на тиждень, і провести їх не 11, а 18 березня, в день анексії Криму. За прогнозами політтехнологів, така синхронізація дат допоможе збільшити кількість тих, хто прийде на вибори.

Футурологічний же напрямок покликаний виробити передвиборні гасла кандидата. Його програма нібито повинна спрогнозувати очікування суспільства і зміну образу успішної країни в найближчій перспективі, в тому числі і для того, що талановиті люди не покидали країну.

Попередньо, Путін буде балотуватися як самовисуванець. Наступні вибори президента РФ можуть стати четвертим терміном президенства Путіна.

Як повідомляв сайт Знай.ua, у Росії почалася епідемії відставок серед високих чинів, яку почав проводити Володимир Путін.