У прес-службі федерації хокею Білорусі (ФХРБ) прокоментували інцидент, що стався на турнірі в Норвегії. Перед матчем Норвегія - Білорусь організатори включили замість білоруського гімну обробку хіта групи "Пісняри" "Касіў Ясь канюшыну".

"Ситуація неприємна, тим більше що це була не єдина накладка організаторів турніру. Там були інші більш дрібні, але систематичні речі. Зрозуміло, ситуація з гімном – найбільш кричуща. Мелодію гімну звіряли з представником ФХРБ, але при виконанні її переплутали з нашою мелодією закинутої шайби. Думали, що вони зрозуміють помилку, але цього не сталося. ФХРБ виклала все в листі на ім'я президента Норвезької хокейної федерації. Усні вибачення на адресу делегації надійшли на місці, але за таке потрібні пояснення іншого рівня", - заявили у ФХРБ.

Як повідомляв Znaj.ua, що норвезькі уболівальники, на знак поваги до суперника, встали і слухали трек стоячи. Вважаючи, що "... дик бяри ж ти Яніну, працавітую дзяўчину" і є гімном Білорусі.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

По завершення матчу організатори вибачилися перед білоруською делегацією.

Крім того, Норвегія перемогла з рахунком 6:1. Згодом білоруси відігралися на Угорщині, декласувавши їх в заключному матчі з рахунком 8:1.

Нагадаємо, збірна України з хокею (U-20) здобула перемогу над японцями, набравши перші очки на чемпіонаті світу.

Раніше Znaj.ua повідомляв, що Жіноча збірна України з баскетболу здобула розгромну перемогу над збірною Болгарії у відборі на чемпіонат Європи 2019.

Також, у канадському місті Дофін за традицією відбулася "Українська ніч". Так представники української діаспори називають хокейний матч, коли місцева команда "Дофін Кінгс" виходить на лід у формі з українською символікою.