Перша ракетка України Еліна Світоліна на стабільно високому рівні провела два роки. Зі 122 матчів в основній сітці турнірів WTA українка виграла 94, що дорівнює 77%.

Више відсоток тільки у американки Серени Вільямс (78,8), але вона зіграла всього 33 матчі. Третє місце за цим показником займає чинна перша ракетка світу Сімона Халеп з Румунії (76,1%).

Варто відзначити, що Світоліна – абсолютно краща на фінальних стадіях турнірів WTA. У неї 18 з 20 виграних матчів, починаючи з півфіналів (90%). Ближче всього до цього фантастичного показника чешка Петра Квітова (85,7%), інші тенісистки мають показник нижче 70%.

Що стосується стадій до півфіналу, то тут крім Серени (81,5%) явний лідер Халеп (80,4). У Еліни 74,5% і третє місце.

Перемога Шошиної

Українська тенісистка Анастасія Шошина виграла турнір ITF у Каїрі (Єгипет) з призовим фондом 15 тисяч доларів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У фіналі українка обіграла Сандру Самір з рахунком 6:4, 1:6, 6:4.

Таким чином, Анастасія провела четвертий фінал на рівні ITF Circuit Pro цього року, і святкувала четверту перемогу. Раніше Шошина виграла два титули поспіль у Чорноморську і стала переможницею турніру в Шарм-ель-Шейху.

Нагадаємо, жіноча тенісна асоціація WTA випустила ролик, присвячений перемозі першої ракетки України Еліни Світоліної на Підсумковому турнірі в Сингапурі.
В груповому раунді турніру Світоліна перемогла Каролін Возняцкі, Кароліну Плішкову та Петру Квітову. У півфіналі українка обіграла Кікі Бертенс, а у фіналі перемогла Слоан Стівенс.

Нагадаємо, після перемоги на Підсумковому турнірі WTA, Світоліна зізналася, що її мотивувало.

Еліна Світоліна з тренером
Еліна Світоліна з тренером

"Безумовно, це моя найбільша перемога і дуже приємно, що я завоювала її саме тут, в Сингапурі. Це прекрасне місто, щоб приймати Підсумковий турнір, але він проводиться тут в останній раз. Так що я буду з нетерпінням чекати можливості захистити свій трофей в Шеньчжене в наступному році.

Звичайно, турнір Великого шолома є моєю метою. Я хочу перенести свою впевненість у наступний рік. Тоді і подивимося, що з цього вийде. Поки що нам потрібен час, щоб зрозуміти, що я зробила і проаналізувати всі події та дії, які відбулися на цьому тижні.

Треба просто посидіти з командою після декількох тижнів відпочинку і потім вже відштовхуватися від цього", - передає слова Світоліної SNTV.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

Як повідомляв портал Знай.ua, перемогу Світоліної визнали однією з сенсацій сезону.