СБУ та сили КОРДу влаштували силовий розгін редуту блокадників поблизу селища Щербинівка на Донеччині. Про це повідомили народні депутати України Володимир Парасюк та Ігор Луценко.

Парасюк заявив, що силовики застосовували БТРи та вогнепальну зброю. За його словами, внаслідок розгону є поранені.

"Силами СБУ і КОРД було розбито редут "16-го добровольчого батальйону" (с. Щербинівка). Було застосовано БТРи і вогнепальну зброю. Зв'язок заглушили, а мобільні телефони відібрали. Є важко поранені. Прошу всіх мобілізуватись і вирушати на допомогу нашим побратимам. Вони обіцяли залити кров'ю редути, вони це зробили. Але це не лякає, завтра нас буде вдвічі більше", - написав Парасюк на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Його парламентський колега Ігор Луценко із посиланням на неназвані джерела заявив про 30 затриманих.

"За повідомленням волонтерів, 16-й редут повністю розгромлено. Джерела повідомляють про близько 30 затриманих, про операцію, у якій брали участь тітушки, СБУ та Нацгвардія - спочатку редут було оточено, потім почалися побиття та затримання, мобільні телефони у учасників блокування позабирали", - написав він.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як інформував сайт "Знай.ua", блокадники заявили про втрату редуту.