Ми часто запитуємо себе, як провести свій вільний час, відпустку, вихідні дні не залишаючи територію України. Наша країна багата різноманітними пам'ятками, красивими місцями, де відпочиває душа і тіло.

Острів Хортиця - одне з тих місць, яке має відвідати кожен українець і гість нашої країни. Острів Хортиця є одним із заповідних місць України і входить до рейтингу "Семи чудес України". У 972 році, в ході битви з печенігами, на цьому місці загинув князь Святослав.

Читайте також: Ювентус - Порту: Де дивитися матч Ліги чемпіонів

Якщо ви цікавитеся історичними датами і подіями, острів Хортиця саме те місце, де віє дух корінного козацтва. Ви зможете побувати в справжній Січі, з її первісними традиціями, правилами і архітектурою.
Незвичайна, загадкова природа острова не залишить вас без емоцій. Тут є степи, поля, луки, хвойні і дубові ліси, які подарують незабутню атмосферу.

Південна частина Хортиці є заповідником, де розташовані кілька санаторіїв і баз відпочинку. Тому, якщо ви плануєте детально вивчити це історичне місце, ви зможете залишитися на кілька днів.
У центральній частині острова є найвища точка, куди можна забратися і насолодитися захоплюючим видом на все місто і річку Дніпро.
На острові Хортиця розташований історичний музей запорізького козацтва, де можна побачити рідкісні експонати, які були знайдені в ході розкопок на острові.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Заворожує острів в нічний час доби. Тим, хто збирається відвідати місто Запоріжжя, в обов'язковому порядку потрібно прокотитися по знаменитому мосту Хортиця, де відкривається незвичайний вид на Дніпро, скелі правого і лівого берега.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що багато з тих, хто ніколи не бував в Одесі знають напевно одну з найголовніших визначних пам'яток Одеси - Потьомкінські сходи.

Ті ж, хто побував в Одесі, неодмінно поспішають сфотографуватися на незвичайному пам'ятнику архітектури, порахувати його сходинки і загадати бажання.