Американське космічне агентство NASA показало дивовижні знімки "гнізда" зірок-гупергігантів, які знаходяться від нашої планети на відстані 15 тисяч світлових років.

Фото опублікували на сторінці агенства в instagram.

За словами експертів, ці зірки надзвичайно рідко можна побачити в нашій галактиці чумацький шлях.

Знімки, що були зроблені за допомогою телескопа "Хаббл" зображують зірки, які відзначаються величезною масою. Їх вивчали ще у 2002-2005 роках.

Вході досліджень вченим вдалося визначити їх розміри, масу та температуру світил.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Зазначається, що одна із зірок супергігантів, яка отримала назву Westerlund 1-26 за розмірами переважає Сонце у півтори тисячі разів, а діаметр зірки приблизно відповідає розмірам орбіти Юпітера.

За даними дослідження кластер супергігантів досить молодий, вчені визначили вік, що дорівнює близько трьом мільйонам років, а всі зірки мають подібну структуру та хімічний склад.

Скупчення цих зірок рухаються в гравітаційному полі галактики як єдине ціле.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", нові дослідження астрономів довели існування дев'ятої планети Сонячної системи, яку називають загадковою планетою Х.