Збірна України виграла 24 медалі на Кубку Європи з самбо, який пройшов у Мадриді (Іспанія).
Українська збірна виграла 8 золотих, 9 срібних та 7 бронзових нагород, а також один золотий та два срібних кубки у командних змаганнях.
Таким чином, українські спортсмени посіли третє місце в загальному медальному заліку, серед 22 країн-учасниць.
Нагадаємо, чемпіонка світу з дзюдо, 18-річна українка Дарина Білодід визнана найкращою дзюдоїсткою світу у ваговій категорії до 48 кг.

Дарина Білодід
Дарина Білодід

В оновленому рейтингу міжнародної федерації дзюдо, Білодід, наймолодша чемпіонка світу в історії, впевнено лідирує з перевагою в 17 пунктів перед найближчою противницею, дзюдоїсткою з Монголії Уранцецег Мунхбат.

Нагадаємо, Дарина Білодід виграла "золото" чемпіонату світу з дзюдо, що проходив у Баку.

Дарина Білодід
Дарина Білодід

Таким чином, Білодід стала наймолодшою спортсменкою, яка вигравала титул чемпіонки світу серед дорослих.

У фіналі чемпіонату світу у ваговій категорії до 48 кг Білодід перемогла чемпіонку світу-2017 Фуну Тонакі, яка представляє Японію. Українська дзюдоїстка виграла у міцної японки прийомом іппон, що принесло Білодід дострокову перемогу.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У півфіналі чемпіонату світу Дар'я перемогла олімпійську чемпіонку Паулу Парету, яка захищає честь Аргентини.

На попередніх стадіях Білодід виявилася сильнішою за Галбадрах Отнторгонец із Казахстану, Яо Ксьонг із Китаю та Дітрію Краснію, яка представляє Косово.

Як повідомляв портал Знай.ua, Білодід тріумфально перемогла на чемпіонаті світу.