Зустріч американського та китайського президентів може відбутися вже у квітні. Трамп планує прийняти колегу з Піднебесної у своєму розкішному маєтку в Мар-а-Лаго, штат Флорида.

Про це з посиланням на високопоставленого інсайдера в Білому домі повідомив улюблений телеканал Трампа CNN.

Остаточна доля зустрічі лідерів двох найпрогресивніших держав світу вирішиться під час візиту держсекретаря США Рекса Тіллерсона до Пекіна, що має відбутися через кілька днів.

Передбачається, що однією з ключових тем розмови Дональда Трампа і Сі Цзіпіня буде Північна Корея, яка своїми ядерними випробуваннями становить серйозну загрозу в області безпеки. Глава Білого дому хоче попросити китайського лідера діяти більш рішуче та вжити серйозних заходів для приборкання Пхеньяна.

Навряд чи змовчить Трамп стосовно територіальних суперечок в Південно-Китайському морі і продовження будівництва Китаєм штучних островів. Це вже викликало зростання напруження між КНР, Японією та Південною Кореєю, а дві останні країни, як відомо, є союзниками США.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Що стосується інших можливих тем для розмови двох президентів, то найбільш цікавою для обох буде питання торгівлі в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що зустріч Путіна і Трампа може відбутися в липні на саміті G-20 в німецькому Гамбурзі .