Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала Нідерланди і різко розкритикувала Туреччину в дипломатичному конфлікті, який виник між Амстердамом і Анкарою.

"З огляду на те, наскільки Нідерланди постраждали від націонал-соціалізму, це абсолютно неприйнятно. І тому Нідерланди мають мою повну підтримку і солідарність", - відповіла Меркель на слова турецького президента Реджепа Тайіпа Ердогана про те, що сучасні голландці нічим не відрізняються від фашистів, передає DW.

Скандал почався через те, що голландська влада відмінила дозвіл на посадку літака глави МЗС Туреччини Чавушоглу в Роттердамі. Там він повинен був виступити на мітингу у дворі генконсульства Туреччини.

Після цього президент і прем'єр Туреччини звинуватили Нідерланди в фашизмі. У свою чергу глава голландського уряду назвав заяви турецьких лідерів божевільними.

Крім того, Європейський Союз заморозив фінансування турецьких реформ, які повинні були б підготувати Туреччину до європейської інтеграції.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте вважає, що турецький президент Реджеп Ердоган повинен вибачитися за порівняння голландців з нацистами.