Незважаючи на прописну істину, що не в грошах щастя, американські вчені, витративши десятиліття на спостереження, все ж назвали суму, здатну суттєво підвищити рівень задоволення життям.

Як пишуть зарубіжні ЗМІ, за дослідження питання грошового еквіваленту щастя психологи з США взялися ще в середині минулого століття.

Фахівці попросили групу добровольців описати та оцінити свій рівень життя і відповісти, чи почувають вони себе щасливими. На момент опитування такими виявилася лише третина респондентів.

Через десять років цим же людям задали аналогічні питання, і результати виявилися практично ідентичними попереднім, незважаючи на значний рівень зростання життя.

Таким чином експерти зробили висновок, що комфортний та забезпечений побут не є першоосновою щастя. Проте, на їх думку, пересічному американцю для того, аби почувати себе чудово, вистачає шість тисяч доларів на місяць. Більші статки вже несуть з собою проблеми у вигляді податків, питання зберігання коштів та іншими нюансами.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", в результаті опитування, проведенного соціологами в грудні минулого року з'ясувалося, що більшість українців вважають себе щасливими людьми.