Туреччина зупинить дипломатичні контакти з Нідерландами через наростаючий конфлікт.

Відповідну заяву зробив віце-прем'єр-міністр Туреччини Нуман Куртулмуш, передає ВВС.

"Ми робимо рівно те ж саме, що роблять і вони по відношенню до нас. Ми не дозволимо рейсам з дипломатами з Нідерландів приземлятися в Туреччині або використовувати наш повітряний простір", - заявив він.

Куртулмуш звалив провину за кризу у відносинах між країнами на Нідерланди та заявив, що влада повинна врегулювати ситуацію. Віце-прем'єр відповів, що є ймовірність перегляду угоди з ЄС щодо міграції.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", 11 березня влада Нідерландів заборонили міністрам з Туреччини виступити в Роттердамі перед виборцями. Фатімі Бетюль Саяма Кайе все одно приїхала ввечері, однак правоохоронці відправили її назад в Німеччину під конвоєм.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган обізвав Нідерланди притулком нацизму. Що викликало обурення у другої сторони. У свою чергу, 13 березня канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала Нідерланди і розкритикувала Туреччину в дипломатичному конфлікті.