Відстороненого від виконання обов'язків голову Державної фіскальної служби Романа Насірова Апеляційний суд Києва своїм рішенням залишив на два місяці під вартою та з можливістю внесення застави у 100 мільйонів гривень. Таким чином судді відхилили клопотання захисту щодо зміни запобіжного захисту колишньому головному фіскалу.

Тим часом останнє засідання було багате на моменти, що повеселили присутніх у залі, передає "ТСН".

Спочатку філософськими метафорами відзначився захист Насірова, заявивши про те, що "кілька сотень людей вимагають зараз розіп'ясти" людину, яка знаходиться у скляній клітці. Так само, мовляв, дві тисячі років тому вимагали розіпнути Ісуса, і прокуратор послухав натовп. Таке високе порівняння розсмішило людей, які спостерігали за процесом, але адвокатів це не зупинило.

Сам підсудний, який категорично відкидає факт власності на нерухомість у Лондоні, заявив, що володіє тільки земельною ділянкою на Чернігівщині, де "все життя мріяв посадити яблуневий сад". Після таких сентиментальних висловлювань у залі знову почувся сміх.

Аргументи Насірова на свій захист теж викликали осуд. Особливу увагу привернула заява про те, що його власні накази не є нормативною базою.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Це треба прокручувати у відділеннях ДФС по всій країні, щоб вони не порушували закон, керуючись власними наказами! Ну, і про бажання посадити яблуневий сад – я просльозився. Чесно!" – прокоментував судове засідання голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Роман Насіров відмовився платити заставу у 100 мільйонів гривень, заявивши, що не має таких грошей.

Зараз МОЗ узялося перевіряти діагнози екс-глави ДФС, поставлені йому раніше.