Підрозділ NIO китайського стартапу NextEV NIO представив концепт безпілотного автомобіля, який може адаптувати салон під власника.

Автопілот, що отримав назву EVE, представляє собою хетчбек, який буде оснащено диванами для пасажирів, панорамним дахом, пасажирським і водійським передніми сидіннями, зсувними дверима, а також розкладним кріслом-ліжком, повідомляє Mashable.

Управляти бортовими системами EVE буде штучний інтелект NOMI. При бажанні водій зможе взяти керування машиною на себе - тоді штучний інтелект буде виконувати роль помічника.

Технічних подробиць концепту в NIO не розкривають, повідомляють лише, що більшість інновацій, представлених у проекті, планується реалізувати в новому серійному авто. Компанія має намір почати його виробництво до 2020 року.

Концепт безпілотного автомобіля представили 12 березня в рамках щорічного фестивалю South by Southwest (SXSW), який триватиме в Остіні, штат Техас, до 19 березня.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Крім NIO розробкою перспективних безпілотних автомобілів зараз займається безліч компаній, в тому числі Mercedes, Ford і Volvo.

Однак, найбільших успіхів в цій галузі досягла американська Tesla Motors. Сьогодні це єдиний автовиробник, який серійно випускає безпілотні електромобілі.

Як повідомляв сайт Знай.ua, автопілот Tesla випробували в екстремальних умовах. У компанії запевняють, що їх автопілот другого покоління зможе керувати автомобілем в найважчих умовах.