На Донбасі вступив в дію закон про переміщення вугілля та інших вантажів через лінію розмежування.

Відповідну постанову, яку опублікували 4 березня оприлюднили у виданні "Урядовий кур'єр", закон набирає чинності за 10 днів після опублікування, тобто сьогодні.

Згідно постанови №99 Кабінету міністрів, через лінію розмежування дозволено перевозити вантажі, які відносяться до гуманітарної допомоги, продуктів харчування, ліків, а також металургійну продукцію та іншу, що відноситься до вугледобувної галузі тощо.

Вугілля має перевозитись лише залізницею та через певні контрольні пункти.

Щодо гумконвоя, то уряд планує облаштувати спеціальні місця для оформлення вантажів на тимасовов окуповану територію Донбасу , а також відкриють точки продажу продуктів харчування та речей першої необхідності.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"За рішенням керівника антитерористичної операції в районі її проведення можуть встановлюватися додаткові обмеження", - зазначили в Кабміні.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", у штабі блокади торгівлі з окупованими територіями заявили, що як тільки силовики розігнали редут в Кривому Торці, як відразу ж відновилось курсування поїздів із окупованими територіями в даному напрямку.