Переговори в Мінському форматі не допоможуть знайти рішення на важливі питання щодо Донбасу.

Про це повідомив перший президент України Леонід Кравчук в інтерв'ю "Обозревателю". Він зазначив, що Мінський формат втратив свою силу і здатність вирішувати глобальні питання для України.

Це, за його словами, стосується контролю над державним кордоном, суверенітетом і територіальною цілісністю. Кравчук вважає, що до переговорного процесу необхідно залучити нові сторони. Він пропонує долучити Польщу, Великобританію і США.

"Тому у мене думка така, що треба Мінський формат замінити на Будапештський. Я розумію, що Росія не захоче. Але світ ще раз побачить їх позицію. Потрібно підготувати офіційний документ і спробувати його ратифікувати, а там буде видно", - пояснив перший президент .

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, президент Петро Порошенко підтримав ініціативу Євросоюзу про продовження санкцій відносно тих осіб, які причетні до організації анексії Росією Криму.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще