В ОБСЄ спробували виправдатися за інцидент з представницею моніторингової місії Ольгою Скриповською, яка одягла георгіївську стрічку під час святкування 9 травня в молдавському місті Бєльці в 2010 році

Пояснення опублікували в Facebook. Представники місії пояснили, що на той момент вказана символіка була загальновизнаною і не забороненою в Україні.

"Церемонія проводилася в честь пам'яті мільйонів чоловіків і жінок, які пожертвували собою в боротьбі з фашизмом", - розповіли в ОБСЄ.

За минулі роки, за словами представників місії, "значення і символізм цієї стрічки могли змінитися, однак у той час вона символізувала тільки хоробрість попереднього покоління". Вони додали, що заборона на символ в Україні вступив в силу після 2010 року. А до цього її використовували навіть багато прихильників Майдану.

"З огляду на це, носіння цієї стрічки в 2010 році ніяк не передбачало схвалення або підтримку будь-яких політичних чи ідеологічних переконань, які в подальшому стали з нею асоціюватися", - наголосили в ОБСЄ.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Цікаво те, що організація поширює зазначене пояснення за гроші. У соцмережах поруч з постом ОБСЄ розміщена плашка "Реклама".

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, російські представники Спільного центру контролю і координації на Донбасі відзначилися черговим скандалом.