Початок дії договору про зони вільної торгівлі з Канадою дозволить українським товарам потрапляти на ринок країни без мит. Це стосуватиметься 98% товарних позицій.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко, передає прес-служба глави держави. Він зазначив, що обидві сторони тривалий час працювали, щоб остаточно ратифікувати Угоду про вільну торгівлю.

Президент додав, що договір дозволить організувати "символічний трансатлантичний місток вільної торгівлі". Порошенко наголосив, що ратифікація угоди сформує торговий трикутник Україна-Канада-ЄС.

"Отже, український бізнес отримає доступ до північноамериканського ринку. А це - і зростання українського експорту", - пояснив президент.

Україна, за словами Порошенка, зможе збільшити приплив прямих іноземних інвестицій, а також створити нові робочі місця в будівельній, промисловій і торговельній сферах.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше Верховна Рада підтримала законопроект "Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою". За нього свій голос віддало 272 народних депутата.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Україні критично зріс рівень безробіття. Загальна кількість безробітних лише за 2016 рік вона збільшилася до 120 тисяч.