Віталій Сердюк, захисник біглого українського президента Віктора Януковича, вважає, що Генпрокуратурі слід зупинити заочне розслідування: прокуратура, зрозуміло, інакше дивиться на цю ситуацію.

"Після отримання Генпрокуратурою України від Генпрокуратури Російської Федерації офіційного підтвердження адреси проживання Віктора Януковича і згоди сприяння в здійсненні всіх необхідних процесуальних дій, у ГПУ немає жодних підстав застосовувати щодо Віктора Януковича процедуру спеціального (заочного) досудового розслідування", - впевнено заявив Сердюк і додав , що досудове слідство має йти в звичайному порядку, оскільки підстави для заочного просто "перестали існувати". Про це пише "Українська правда".

Адвокат навіть не погребував загрозою в формі попередження: будь-яка спроба вести заочне слідтво - це кримінальний злочин, і якщо Генпрокуратура "не схаменеться", захист Януковича "буде змушений" відповісти заявою.

На питання журналістів про місце проживання Віктора Януковича адвокат відповів, що це давно всім відома адреса: "Це не склад, це житловий будинок, окремо збудований на території котеджного невеликого містечка. Там огороджені житлові будинки".

Також адвокат зазначив, що його підзахисний за документами живе в цьому будинку, проте за фактом занадто багато знаходиться в роз'їздах і відрядженнях. З урахуванням того, що Янукович не значиться в розшуку, йому нічого не заважає вільно переміщатися як Росією, так і по інших країнах світу.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Військовий прокурор Руслан Кравченко відповів, що заочне розслідування припинять тільки в тому разі, якщо президент-утікач добровільно повернеться до України. Крім того, правоохоронці не підтвердили заявленої Сердюком адреси: "За даною адресою ніхто не проживає, і підозрюваний Янукович не проживає. Коли ми відправили міжнародною кур'єрською службою текстовий варіант підозри, за цією адресою вийшла жінка в формі правоохоронних органів і сказала, що вона нічого не буде отримувати, і Янукович тут не проживає. За даним фактом є документальне підтвердження".

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, як адвокати Януковича почали погрожувати Генпрокуратурі. Екс-президента звинувачують у державній зраді. За такий злочин у Авакова запропонували повернути смертну кару.