Голова Верховної Ради Андрій Парубій анонсував розгляд законопроекту, який зобов'яже народних депутатів розмовляти на роботі виключно українською мовою.

Про це спікер заявив в ході засідання пленуму, яке транслювалося онлайн на YouTube.

"Минулого разу, коли сталася дискусія з цього приводу, я вніс законопроект про те, що всі виступи на засіданні Верховної Ради України можуть вестися тільки державною мовою, і дискусії ведуться до цих пір. Тому я даю доручення Регламентного комітету вже в середу розглянути цей законопроект, щоб ми могли якомога швидше внести до порядку денного і законодавчо закріпити той факт, що на засіданнях Верховної Ради можуть виступати тільки державною мовою", - заявив Андрій Парубій.

Таке поспішне рішення взяло свій початок з виступу нардепа від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула, який просто ігнорував заклики спікера говорити державною мовою. Після цього до трибуни підійшли парламентарії на чолі з Юлією Тимошенко: депутати вимагали від Вілкула виступи українською мовою.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що уряд зобов'яже телеканали випускати в ефір більше фільмів і програм українською мовою.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще