Колишньому міністру праці Франції та учасникові передвиборчої гонки Франсуа Фійону пред'явили звинувачення в привласненні державних коштів. Прокуратура порушила кримінальну справу.

Про це пише Agence France-Presse (AFP), посилаючись на адвоката політика.

Зазначимо, що корупційний скандал, який вибухнув на початку 2017 року, сильно вдарив по репутації Фійона, після чого він втратив першість у президентській гонці.

Новою фавориткою стала кандидат від ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен, яка раніше займала другу позицію передвиборчого рейтингу.

Весь сир-бор почався після того, як у пресі з'явилася інформація про те, що дружина Фійона Пенепола заробила близько 500 тисяч євро, обіймаючи посаду помічниці депутата у той час, коли її чоловік був членом французького парламенту. Однак не ясно, які саме функції та обов'язки вона виконувала.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

1 березня Фійон відмовився залишати передвиборну гонку, заявивши, що продовжить в ній участь, незалежно від результатів розслідування прокуратури.

Нападки в сторону своєї дружини політик назвав "неповагою і женоненависництвом".

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", Фійон "вляпався" в черговий скандал через свої дорогі дизайнерські костюми.