Український тенісист Сергій Стаховський вийшов до основної сітки турніру серії АТР 250 в Досі (Катар).

У фіналі кваліфікації 32-річний українець у трьох сетах переміг 27-річного Мірзу Башича з Боснії і Герцеговини. Стаховський виграв матч з рахунком 2:1 (3:6, 6:2, 6:3).

Поєдинок, в якому український тенісист зробив камбек, тривав 1 годину 33 хвилини.

Стаховський зробив 8 ейсів, допустив 5 подвійних помилок і реалізував 3 брейкпоінти.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У першому раунді основної сітки турніру в Катарі українцю доведеться зіграти з італійцем Марко Чеккінато, який став головною сенсацією Ролан Гаррос-2018, де він дійшов до півфіналу.

Вдалий старт Стаховскього в Катарі

Український тенісист Сергій Стаховський здобув перемогу над італійцем Джана Марко Мороні у кваліфікаційному поєдинку Qatar ExxonMobil Open. Українець вигрв зустріч з рахунком 2:0 (7:6 (5), 7:5).

Матч тривав 1 годину 37 хвилин. На рахунку 32-річного українця 2 брейки, і 1 гейм він програв на своїй подачі.

Таким чином Стаховський вийшов у фінал кваліфікації, де зустрінеться з боснійцем Мірзою Башичем (АТР 88).

Qatar ExxonMobil Open – це турнір серії ATP Tour 250. Змагання проходять в Досі, а призовий фонд становить 1 млн 334 тис. доларів.

Успіх Ангеліни Калініної

21-річна українська тенісистка Ангеліна Калініна, яка отримала у кваліфікації турніру в китайському Шеньчжені четвертий номер, у стартовому матчі відбору в основну сітку перемогла китаянка Лю Фанчжоу з рахунком 2:0 (6:4, 6:3).

Долю першого сету вирішив один брейк українки, ще одну подачу опонентки Ангеліна взяла на початку другої партії. Потім Калініна програла гейм на своїй подачі, але, починаючи з рахунку 2:3, українка виграла чотири гейми поспіль і забезпечила собі місце у фіналі відбіркового етапу. Поєдинок тривав 1 годину і 14 хвилин.

Опоненткою Ангеліни Калініної за путівку в основу стане сербка Івана Йорович (WTA 131).

Українки в Брисбені

Українські тенісистки Даяна Ястремська, Марта Костюк і Катерина Козлова завершили свої виступи на турнірі в Брісбені, не зумівши подолати кваліфікацію.

Ястремська у другому раунді кваліфікації програла чешці Кароліні Муховій з рахунком 0:2 (2:6, 1:5 відмова).

Даяна віддала по дві свої подачі в кожному з сетів і не зуміла нав'язати боротьби на подачі опонентки. При 1:5 у другій партії Ястремська викликала до себе тренера і після консультації вирішила не продовжувати матч.

Костюк у другому раунді кваліфікації програла іншій представниці Чехії Марі Боузковій з рахунком 0:2 (3:6, 1:6). Гра Марти була більше схожа на гойдалки - в першому геймі на своїй подачі вона програвала 0:40, відігралася, але все одно гейм віддала. Схожа ситуація була і в наступних геймах, але всі вони завершилися на користь чешки, яка повела 5:0. У цей момент українка переломила хід матчу, вигравши три гейми поспіль. Але зробивши два брейки, Костюк віддала подачу і, як підсумок, програла перший сет.

На початку другої партії Марта зробила брейк і повела 1:0, але замість розвитку ініціативи українка віддала шість геймів поспіль і програла поєдинок.

Козлова, сіяна під сьомим номером, у другому раунді кваліфікації, програла Гаррієт Дарт з Великобританії 1:2 (6:2, 1:6, 6:7(7)).

У вирішальному сеті Дарт двічі подавала на матч за рахунку 5:4 і 6:5, але українка робила брейк і в підсумку перевела матч на тайбрейк. Там Козлова вела 4:1, однак відривом не скористалася. Катерина реалізувала два матчболи, тоді як британка з четвертої спроби завершила поєдинок на свою користь.

В основній сітці турніру в Брісбені зіграють українки Еліна Світоліна і Леся Цуренко.

Перемога Даяни Ястремської

Українська тенісистка Даяна Ястремська обіграла 32-річну американку Варвару Лепченко у чвертьфіналі кваліфікації турніру в Брісбені.

18-річна українка перемогла представницю США з рахунком 2:1 (3:6, 6:1, 6:4).

Як і Марта Костюк, перший сет Ястремська програла, але переломила хід матчу і зуміла виграти його.

Зазначимо, що у другій партії Даяна виграла шість геймів поспіль і миттю перевела матч у третій сет. У вирішальній партії українка після двох відданих подач при рахунку 0:3 зробила три брейки і з другої спроби все-таки подала на матч.

Перемога Марти Костюк

У чвертьфіналі кваліфікації турніру в Брісбені українська тенісистка Марта Костюк обіграла 26-річну представницю Британії Хізер Уотсон.

16-річна українка перемогла Уотсон у трьохсетовому матчі з рахунком 2:1 (6:7, 6:2, 6:3).

Відзначимо, що, програвши перший сет, Костюк переламала хід подій і домоглася переможного результату.

Турнір в австралійському Брісбені буде проходити з 30-го грудня 2018-го року до 6-го січня 2019-го року.

Ігри основної сітки почнуться 31 грудня.

Календар Джоковича

Став відомий розклад турнірів, в яких візьме участь сербський тенісист Новак Джокович у першій частині сезону. Про це 31-річний балканець повідомив за допомогою свого офіційного сайту.

Новий сезон для першої ракетки світу з Сербії розпочнеться вже 31-го грудня в Досі на турнірі серії ATP 250. До речі, Новак ставав переможцем в Катарі двічі — в 2016 і 2017 році.

Зазначимо, що на турнірі в Досі візьме участь українець Сергій Стаховський.

Після цього Джокович візьме участь у Australian Open, а навесні проведе 4 турніри серії ATP 1000 в Індіан-Уеллсі, Майамі, Мадриді та Римі.

Так виглядає календар Джоковича на першу половину сезону:

Абу-Дабі (виставковий), Доха (ATP250), Australian Open, Індіан-Уеллс, Майамі, Монте-Карло, Мадрид, Рим, Ролан Гаррос, Вімблдон.

Нагадаємо, жіноча тенісна асоціація WTA випустила ролик, присвячений перемозі першої ракетки України Еліни Світоліної на Підсумковому турнірі в Сингапурі.
В груповому раунді турніру Світоліна перемогла Каролін Возняцкі, Кароліну Плішкову та Петру Квітову. У півфіналі українка обіграла Кікі Бертенс, а у фіналі перемогла Слоан Стівенс.

Нагадаємо, після перемоги на Підсумковому турнірі WTA, Світоліна зізналася, що її мотивувало.

Еліна Світоліна з тренером
Еліна Світоліна з тренером

"Безумовно, це моя найбільша перемога і дуже приємно, що я завоювала її саме тут, в Сингапурі. Це прекрасне місто, щоб приймати Підсумковий турнір, але він проводиться тут в останній раз. Так що я буду з нетерпінням чекати можливості захистити свій трофей в Шеньчжене в наступному році.

Звичайно, турнір Великого шолома є моєю метою. Я хочу перенести свою впевненість у наступний рік. Тоді і подивимося, що з цього вийде. Поки що нам потрібен час, щоб зрозуміти, що я зробила і проаналізувати всі події та дії, які відбулися на цьому тижні.

Треба просто посидіти з командою після декількох тижнів відпочинку і потім вже відштовхуватися від цього", - передає слова Світоліної SNTV.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

Як повідомляв портал Знай.ua, перемогу Світоліної визнали однією з сенсацій сезону.