Кандидату в президенти Франції Емманюелю Макрону не вдалося дійти до фінішу виборчих перегонів без скандалів.

Прокуратура зацікавилася його підозрілою поїздкою в США, де в нього відбувся виступ у Лас-Вегасі в січні 2016 року, коли він був міністром економіки країни, передає DW.COM. 14 березня розпочате попереднє розслідування.

За інформацією джерела, першим увагу на цю поїздку звернуло видання Le Canard Enchainé". Виступ Макрона в Америці організувало агентство Business France, пов'язане з міністерством економіки. Воно, в обхід правил, не провело тендер і найняло для забезпечення заходу піар-агентство Havas, заплативши йому за роботу близько 380 тисяч євро.

Уточнюється, що прокуратуру більше цікавить не стільки Макрон, скільки дії Business France. Сам незалежний кандидат відхрестився від рішень агентства. Воно у свою чергу визнало, що при організації цього заходу відступило від традиційного порядку.

Емманюель Макрон та Марін Ле Пен сьогодні є лідерами передвиборних рейтингів. Правда, соціологи переконані, що в другому турі на лідерку "Національного фронту" чекає поразка.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", французька прокуратура порушила кримінальну справу проти Франсуа Фійона, якого звинувачують у привласненні державних коштів.