Фахівці з питань освіти підрахували, що кожен 10-й український народний обранець має фальшивий диплом.

Як зазначається у сюжеті "24 каналу", щороку можновладці різних рівнів опиняються у центрі "освітніх" скандалів.

Один із останніх - історія з дипломом усуненого з посади голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, який хвалився дипломом університету Лондона. Водночас на запит журналістів "1+1" у виші відповіли, що такого студента у їхньому реєстрі немає.

Колишній очільник Адміністрації Президента України Борис Ложкін також засвітився у скандалі з "освітніми" документами. У його офіційній біографії зазначається, що він вчився в Інституті гуманізації та розвитку в США. Журналістам же вдалося з'ясувати, що такого навчального закладу взагалі не існує, диплом Ложкін насправді отримав у приватному виші в Сумах.

Чинного прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, також підозрювали у відсутності вищої освіти. Згодом стало відомо, що він навчався заочно.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Загалом, чесно, ні вам, ні мені ваш диплом не потрібен", – сказав тоді Гройсман.

Як запевняють представники системи "Інфоресурс", оригінальність усіх документів можна перевірити: фальшиві дипломи електронна база не показує.

У "Інфоресурсі" отримують чимало запитів щодо органів влади. Однак, навіть якщо і з'ясовується інформація про фальшивість документів, впіймані на гарячому можновладці відбуваються лише переляком.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", українська молодь відмовляється від вищої освіти, та обирає замість цього профільні курси.