Засідання парламенту довелося екстрено закривати, оскільки до сесійної зали незаконно потрапили сторонні люди без відповідного дозволу.

Про це повідомила заступниця голови Верховної Ради Оксана Сироїд в кулуарах парламенту, передає "Українська правда". Вона зазначила, що поліцейські не мали права заходити до зали й це було прями порушенням правил роботи законодавчого органу.

"В залі засідань можуть перебувати тільки народні депутати або інші особи на відведених місцях. Інші особи також мають право виступати у залі пленарних засідань, якщо за це проголосує 150 народних депутатів і відповідно до процедури", – пояснила Сироїд.

Вона наголосила, що одним з "критичних вимог демократії" є те, що співробітникам правоохоронних органів заборонено проходити до залу Ради. Адже це, за її словами, майданчик для парламентських дебатів.

В свою чергу народний депутат Андрій Тетерук заявив, що Сироїд просто злякалася, що з трибуни Ради пролунає правда про "блокаду Донбасу".

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, зранку 15 березня депутат фракції "Народного фронту" Юрій Береза ​​попросив дозволу виступити в парламенті військовослужбовцям. Після цього до залу увійшли поліцейські та нацгвардійці.