У компанії українського олігарха Ріната Ахметова ДТЕК заявили, що втратили контроль над підприємствами, які опинилися на окупованій території.

У прес-службі компанії відзначили, що тепер не контролюють такі підприємства як шахта "Комсомолець Донбасу", "ДТЕК Донецькобленерго", "ДТЕК Східенерго" (ВП "Зуївська ТЕС"), "ДТЕК Свердловантрацит", "ДТЕК Ровенькиантрацит" та інші.

У повідомленні пояснили, що отримали від бойовиків наказ пройти перереєстрацію, інакше підприємства будуть націоналізовані, але вони відповіли, що не будуть ні під якими погрозами міняти юрисдикцію своїх активів.

Крім того, генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко зазначив, що підприємства на Донбасі - це частина єдиної інфраструктури, в разі розриву економічних зв'язків підприємства просто перестануть працювати.

"У шахт Донбасу немає інших ринків збуту вугілля, робота поза правовим полем України тягне серйозні юридичні наслідки... Це фактично означає зупинку підприємств", - сказав Тимченко.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що в так званій ДНР бойовики заборонили діяльність фонду Ріната Ахметова "Допоможемо".