Декілька днів тому, 9 березня, в Москві "разпотрошили" чергову українську бібліотеку.

Як повідомляє видання Reuters, понад 50 тисяч книг і журналів вивезли в невідомому напрямку з Бібліотеки української літератури. Представники місцевої влади стверджують, що книги перевезуть в одну з найбільших бібліотек Росії, яка спеціалізується на іноземних мовах.

Таке рішення пояснили тим, що в приміщенні української бібліотеки банально не вистачає місця: там неможливо вмістити більше 12 тисяч книг, не кажучи вже про 50.

У свою чергу, працівники Міністерства закордонних справ України спільно з представниками української діаспори в Російській Федерації наполягають, що це не можна назвати інакше, як фактичне закриття бібліотеки.

Бібліотека української літератури відкрилася в 1917 році і зберігала безліч книг, присвячених історії, мистецтву, релігії, мовознавству і багатьом іншим галузям. Тут можна було знайти літературу не тільки українською та російською, а й мовами країн ближнього зарубіжжя.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ця історія тягнеться не перший рік: в Росії вирішили знищити абсолютно все українське. Адже справа тут не в нестачі місця: вже в 2015 році директора цієї самої бібліотеки Наталію Шаріну судили за поширення екстремістської літератури і розтрату державних грошей на цю саму літературу.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що в Києві з'явиться перший автобус-бібліотека.