Зниклого безвісти російського вченого знайшли у Казахстані. Чоловік представився Юрієм Образцовим та повідомив, що його три роки тримали у рабстві на фермі.

Про це пишуть російські ЗМІ.

Пост з проханням допомогти розшукати родичів чоловіка опублікувала на сторінці в Фейсбук Тамара Полуектова, яка знайшла його на лавочці в торговому центрі 10 березня. Він просидів там увесь день.

Як розповів чоловік, раніше він працював фізиком-ядерщиком. Це підтвердив і його колишній директор , до якого першим вдалося додзвонитися під час пошуків рідних.

У поліції підтвердили звернення родичів чоловіка про зникнення ще у 2004 році.

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

За словами чоловіка, у 2003 році він з Залізногорська з великою сумою грошей поїхав до Красноярська купувати автомобіль. Мав при собі десять тисяч доларів. З того самого часу він зник та був оголошений у розшук.

Як повідомили в поліції, зараз у чоловіка є проблеми з пам'яттю, можливо це пов'язано з побиттям його на фермі, де тримали, як він каже, у рабстві в місті Іркутськ.

"Поки що громадянин перебуває у людей, які його знайшли. Проблема в тому, що у нього немає документів", - зазначили правоохоронці. При цьому, за даними поліції, до 2014 року Образцов жив у Радянському районі Новосибірської області.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", міністерство внутрішніх справ зараз розслідує три кримінальні справи щодо українців, які постраждали від трудового рабства на території Російського Федерації.