Екс-глава Адміністрації Президента Борис Ложкін після свого раптового звільнення з посади у серпні 2016 року, зовсім перестав з'являтися у медіапросторі. І це не дивно, так як, виконуючи функції секретаря Національної інвестиційної ради та будучи позаштатним радником Порошенка - багато інформаційних приводів не знайдеш.

Зустріти колишню "праву руку" Президента України нам вдалося на відкритті виставки "Сучасне мистецтво Ізраїлю", де він був у якості запрошеного гостя. Про те, що ця людина досі має вплив у країні, говорила наявність охорони, яка не покидала його ні на хвилину.

- Ви вже більше півроку не є головою Адміністрації Президента. Чи продовжуєте впливати на політику зараз?

- Ніяк не впливаю.

- А сумуєте за своєю роботою?

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

- Ні. Коли я працював у Адміністрації, на жаль, відвідувати такі виставки, у мене не було часу. Зараз хочеться якомога більше часу витрачати на мистецтво.

- І як ви зараз найчастіше проводите вільний час?

- По-різному. Подорожую, також займаюся залученням інвестицій.

- Наскільки складно у воєнний час залучати інвестиції в Україну?

- Інвестиції можна залучати завжди, коли є хороші проекти. На жаль, одна з головних проблем через що не так багато інвестицій приходить в Україну, як хотілося б, - це відсутність якісних опрацьованих і ефективних для інвестора проектів. Я не очікував, що їх так мало. Я зараз говорю про великі проекти: це 100 і більше мільйонів доларів. Цих проектів мало і у держкомпаніях, і у міністерствах, і у приватному секторі, до речі. Що для мене було теж дивно, тому що я думав, що у приватному секторі вони ж повинні бути. Але їх там теж не багато.

Але за останні півроку ситуація почала змінюватися на краще.

- Це коли саме ви стали цим займатися?

- Я думаю, що не тільки з цим пов'язано. Хоча і ми зі свого боку активно "пушали" цей процес. Говорили: хлопці давайте готуйте, пропонуйте. Тому що коли з інвесторами розмовляєш, продавати просто прекрасну країну недостатньо. Потрібно продавати щось конкретне. На сьогодні ситуація змінюється.

Коли я був останній раз у США, у Техасі, я побачив інтерес компаній з різних секторів. В першу чергу зрозуміло "Oil and gas". Виявилося, що вони дійсно готові розглядати проекти в нашій країні, в тому числі і компанії з техаської глибинки. Це дуже хороший знак.

- Можете назвати хоч один проект, який є зараз на папері?

- Ми намагаємося не називати проекти, поки, принаймні, не підписані меморандуми. Але я впевнений, що у цьому році як мінімум два-три проекти будуть анонсовані в Україні.

- А в якій сфері?

- В енергетичній, в тому числи газ-нафта, і у сільському господарстві. Але, можливо, буде і більше...

Також читайте на Знай.ua про те, як Борису Ложкіну набридло працювати на Порошенка.