Громадянин Росії Олексій Семенов, екс-генпродюсер телеканалу NewsOne, спільно з двома громадянами Росії Матвієм Ганапольським і Євгеном Кисельовим на основі телеканалу Тоніс, що належать сім'ї Януковича створять головний інформаційний телеканал України.

Про це повідомив портал "Главком".

За інформацією видання, фінансує проект інвестбанкір, фінансовий консультант Порошенка, партнер в компанії IСU Макар Пасенюк.

Сам Пасенюк на даний момент цю інформацію не підтвердив. Семенов планує створити на Тонісі масштабний апаратно-програмний комплекс і зробити канал лідером інформаційного мовлення.

Раніше ЗМІ повідомляли про те що під час обшуку МВС було вилучено документи, які підтверджують незаконне отримання людьми Януковича контролю над телеканалом Тоніс. Екс-власник телеканалу Тоніс Володимир Костерін також заявляв про тиск на нього режимом Януковича і те, що канал у нього забрали під тиском і він не отримав за нього гроші.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Згідно з інформацією з оточення Костеріна, він готовий в суді доводити факт рейдерства телеканалу Тоніс. Семенов різко покинув пост Генерального продюсера телеканалу NewsOne на початку січня, не попередивши про це власника каналу, народного депутата Євгена Мураєва, і повів із собою частину колективу, зокрема найрейтинговіших ведучих - Ганапольского і Кисельова.

За однією з версій, така різка дія була відповіддю Мураєву з боку Пасенюка за активну критику партнера Пасенюка, голови НБУ Валерія Гонтаревої і однією з умов Пасенюка до Семенова.