За хакерську атаку проти компанії Yahoo, про яку та повідомила наприкінці минулого року, до відповідальності будуть притягнуті два співробітника російських спецслужб – Дмитро Докучаєв та Ігор Сущин.

Обвинувальний акт їм оголосило міністерство юстиції США, передає "Радіо Свобода".

Співробітників ФСБ підозрюють у зламі аккаунтів 500 мільйонів користувачів. Тоді були викрадені дані, що містили особисту інформацію, включаючи імена користувачів та їх електронне листування, телефонні номери й зашифровані паролі. Також там були "незашифровані секретні питання і відповіді до них" для додаткової верифікації доступу.

Дмитро Докучаєв проходить по справі про держзраду на користь США, розслідування по якій в Росії триває з грудня минулого року. Він утримується під арештом.

У той же час Докучаєва і Сущина не пов'язують із хакерськими нападами проти представників Демократичної партії і розслідуванням ФБР російського втручання у передвиборчу кампанію у США.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Маккейн закликав розслідувати хакерські атаки росіян на США.