Серія гучних смертей російських послів у різних країнах світу – діло рук Кремля, який ліквідовує своїх дипломатів, щоб впливати на міжнародну політику та убезпечитись від резонансних розслідувань на Заході.

В цьому переконаний військовий експерт Олег Жданов. Доказом його слів можуть послужити дивні на перший погляд збіги обставин.

Так, Жданов зазначив, що одіозний постпред РФ при ООН Віталій Чуркін раптово помер в період скандалу зі звільненням екс-радника президента США з нацбезпеки Майкла Флінна.

Експерт нагадав, що Флінн був змушений подати у відставку після того, як його запідозрили у зв'язках з Кремлем. "США докопаються до істини з багатьох питань. Коли в розслідуванні вони дійшли до ролі Росії в діях Флінна - відразу помер Чуркін", - зазначив Жданов.

За його словами, відхід на той світ російського дипломата не був випадковістю. "Це людина, яка була сполучною ланкою між політикумом США і РФ. Він фактично виконував роль резидента, людини, яка на місці домовлялась, передавала, і дуже багато знала. Тому, попив чаю і у нього "заболіло серце", - зазначив експерт .

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Говорячи про раптову смерть консула РФ в Греції Андрія Малініна, він сказав: "Коли спецслужби почали з'ясовувати, звідки взялася хвиля мігрантів до Європи? З Сирії. Вона ж через Грецію прийшла, через Балкани".

Так само, на думку Жданова, був ліквідований російський посол в Туреччині Андрій Карлов. "Коли треба було підштовхнути ситуацію з Туреччиною, поставити Ердогана в жорсткі рамки, щоб він припинив наступ в операції "Щит Євфрату - сталося вбивство посла, а це, фактично оголошення війни", - додав він.

Як повідомляв сайт Знай.ua, міністерство закордонних справ Росії намагається не допустити розголосу інформації про причини смерті Віталія Чуркіна.

Про смерті російських послів мова йде з 8:35 хвилини: