Європарламент вирішить долю кримських політичних в'язнів Кремля 16 березня, прийнявши резолюцію.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з проектом, євродепутати засуджують політику так званої "влади" анексованого півострова щодо кримських татар. Росія зобов'язана дотримуватися і забезпечувати захист прав жителів анексованого Криму і забезпечити міжнародним службам і організаціям повний доступ.

Представники Європарламенту закликали всіх політиків не визнавати анексію, владу РФ - надати інформацію про кримінальні переслідування і умови утримання в СІЗО українців, зазначених у списку проекту. У разі відмови від їх звільнення, Європа буде вважати це, як невиконання Мінська. Також, в резолюції чиновники закликали Раду ЄС ввести антиросійські санкції проти політичних переслідувачів українців в Криму.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", термінові дебати європарламентарів пройдуть в рамках пленарного тижня.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще