Високі комунальні тарифи внесли суттєві корективи на запити на ринку нерухомості. Якщо раніше квартири вартістю до 30 тис. доларів шукали 47% потенційних покупців, то тільки за грудень ця цифра збільшилася на шість пунктів і продовжує зростати.

Найбільшим попитом користуються одно- та двокімнатні квартири площею до 50 "квадратів", передає UBR. Все менше стає бажаючих викласти за житло понад 100 тис. доларів.

За інформацією експертів, останнім часом зріс попит на квартири на вторинному ринку. Цьому сприяло не тільки зниження цін аж на 13,5%, а й той момент, що зараз чимало квартир у новобудовах продають за ціною "вторинки". Паралельно фахівці ринку нерухомості констатують суттєве зниження пропозицій.

Більшість усіх столичних квартир, виставлених на продаж, знаходяться на правому березі Дніпра. Їх у загальному переліку пропозицій – понад 70%. Це Голосіївський, Шевченківський та Печерський райони. Частіше продають дво- та трикімнатні квартири.

У подальшому на ринку нерухомості передбачають збільшення пропозицій у сегменті застарілого житла, а його низька енергоефективність та високі витрати за комуналку здешевлять пропозиції ще на 10-12%.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Зростання числа угод і зниження пропозиції до грудня 2016 року зменшили терміни продажу середньостатистичної квартири до 41 дня, що на 63% менше, ніж на аналогічний період позаминулого року.

Цьогоріч експерти прогнозують подальше зниження цін на столичну нерухомість і зростання кількості бажаючих придбати квартиру в Києві.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", продовжують дешевшати не тільки столичні квартири, а й будинки в передмісті.