Енді Маррей, екс-перша ракетка світу, триразовий переможець турнірів Великого шолома, дворазовий олімпійський чемпіон, оголосив про завершення кар'єри в цьому році. Про це він заявив на прес-конференції перед Australian Open 2018.

За словами Маррея, він змушений завершити кар'єру через травму стегна. При цьому спортсмен не зміг стримати сліз.

"Я відчуваю сильний біль протягом 20 місяців. Я перепробував все, щоб моє стегно стало краще. Це не допомогло. Я відчуваю себе краще, ніж півроку тому, але болі все ще сильні. Це важко. Я збираюся грати в Австралії. Я все ще можу грати, але не на тому рівні, на якому я б хотів грати. Біль дуже сильний, а я не хочу так грати.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

У грудні я розмовляв зі своєю командою і повідомив, що не можу більше продовжувати. Я сказав, що спробую дотерпіти до Вімблдону. Там я б хотів завершити кар'єру, але я не впевнений, що зможу це зробити. Я не впевнений, що зможу терпіти біль ще чотири або п'ять місяців", - сказав Маррей.

Australian Open 2018 пройде з 15 по 28 січня
Australian Open 2018 пройде з 15 по 28 січня

Нагадаємо, Еліна Світоліна та друга ракетка світу датчанка Каролін Возняцкі провели тренувальний матч перед Australian Open.

Тренування пройшло на одному з центральних кортів Australian Open, який названо на честь Маргарет Корт.

Еліна Світоліна і Каролін Возняцкі провели тренувальний матч
Еліна Світоліна і Каролін Возняцкі провели тренувальний матч

Перший сет залишився за Возняцкі 6:3, але в другому Світоліна зрівняла рахунок на тай-брейку. На цьому матч закінчився.
Еліна Світоліна з тренером
Еліна Світоліна з тренером
Нагадаємо, визначився склад збірної України на Кубок Федерації. До складу збірної включені найсильніші тенісистки України: Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Даяна Ястремська, Марта Костюк і Надія Кіченок. Капітан - Михайло Філіма.

Нагадаємо, друга ракетка України Леся Цуренко піднялася на третю сходинку оновленого рейтингу WTA.

Леся Цуренко
Леся Цуренко

Як повідомляв портал Знай.ua, українські тенісистки Даяна Ястремська, Марта Костюк і Катерина Козлова завершили свої виступи на турнірі в Брісбені, не зумівши подолати кваліфікацію.