Демократа Марка Рютте із перемогою його партії на парламентських виборах привітав Франсуа Олланд. Французький президент заявив, що така активність виборців свідчить про позитивні зрушення у свідомості європейців.

Про це повідомляє AFP.

За словами президента, підтримка Народної партії за свободу і демократію – це сигнал світові про повноцінну "перемогу над екстремізмом".

Олланд додав, що на провокації націоналістичних сил потрібно реагувати тільки у такий спосіб, адже моральні цінності Європи базуються на повазі до віросповідання.

Слід відзначити, що партія Рютте, відповідно до попередніх підрахунків, набрала необхідну кількість голосів у 362 муніципалітетах із 388 наявних. Тобто тепер НДСД може отримати близько 33 місць із 150.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Значно відстає за показниками політична сила Герта Вілдерса: Партія свободи розраховує всього на 20 місць. На третій позиції рейтингу опинилися одразу дві партії: Християнсько-демократичний заклик" і "Демократи-66".

Офіційні результати голосування оприлюднять 21 березня.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Герт Вілдерс та його партія значно відстали за кількістю голосів у виборах до парламенту Нідерландів.