Американські розвідслужби сфотографували російський корабель "Віктор Леонов", який помітили поблизу бази підводних човнів Військово-морського флоту США.

Про це повідомляє телеканал Fox News, посилаючись на урядові джерела. Російський розвідувальний корабель йшов в 37 кілометрах від американської військової бази, яка розташована в штаті Джорджія.

Він повернувся в води східного узбережжя США після короткої зупинки в порту Гавани. Там корабель поповнив запаси води, палива і продовольства. "Віктор Леонов" не заходив в американські води, але перебував в режимі патрулювання.

Член палати представників від Коннектикуту Джо Кортні назвав подібні дії Росії "неприпустимими і агресивними". Кремль, за його словами, таким чином намагається перевірити рішучість настрою нової адміністрації президента США Дональда Трампа.

Кораблі такого класу, до яких відноситься і "Віктор Леонов", складають основу розвідувального флоту Росії. Часто в вони ходять біля берегів США, ховаючись за маскою "судів зв'язку". Основні об'єкти їх розвідки - військово-морські бази вздовж американського узбережжя і Європи, мис Канаверал, Тихоокеанський ракетний полігон Пойнт Мугу, об'єкти ПРО США, угруповання бойових кораблів в Світовому океані.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, 15 березня російський корабель-розвідник виявили поблизу територіальних вод США.