Прихильники російського опозиціонера Олексія Навального на 26 березня запланували провести мітинги в анексованому Сімферополі і Севастополі. Вони вимагатимуть провести розслідування "фактів корупції вищих посадових осіб Росії", серед яких значиться і прем'єр-міністр Дмитро Медведєв.

Про це повідомив кримський активіст Дмитро Кісієв, передає "Крим.Реаліі". Він розповів, що мітинг проведуть у зв'язку з відсутністю реакції на факти корупції.

"Таким чином, ми, як і люди в багатьох інших містах Росії, мають намір змусити владу прокоментувати звинувачення в корупції (виражені Олексієм Навальним у фільмі "Он Вам не Димон" - ред.)", - Пояснив активіст.

Учасники акції сподіваються, що окупаційна влада узгодять проведення заходу, оскільки подібні повідомлення практично одночасно направили в адміністрації кількох десятків міст в Росії. Вони зазначили, що заявку на мітинг подали з дотриманням процесуального законодавства. Кісієв сказав, якщо акцію заборонять проводити, то активісти оскаржать рішення в суді.

На випадок відмови у них заготовлено запасний план. Вони вийдуть на вулиці з одиночними пікетами.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"На даний момент нашу ініціативу в Сімферополі готові підтримати близько 50 осіб. Це ті люди, які однозначно мають намір вийти. Але до 26-го березня, я думаю, це число потроїться. У повідомленні я вказав 200 чоловік. Побоювань ніяких ми не відчуваємо. У сімферопольській мерії до нас поставилися прихильно, ніякого свавілля ми поки не відчуваємо ", - підсумував активіст.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, російський опозиціонер Олексій Навальний подав заяву до Слідчого комітету Росії і зажадав провести розслідування щодо російського прем'єра Дмитра Медведєва.