Фахівці NASA зафіксували бурю у північній частині Марсу.

Про це повідомляє Seeker.

За допомогою спеціального апарату Mars Reconnaissance Orbiter вдалося відзняти унікальне явище – космічна стихія охопила територію, яка за розмірами дорівнює США. Відомо, що це вже другий поспіль подібний випадок протягом останнього тижня.

За словами співробітника Лабораторії реактивного руху NASA Річарда Журека, шторм спровокувала максимальна температура Червоної планети, але поки що точну природу цієї аномалії пояснити не вдалося.

Припускають, що масштабність пилової бурі сягне рекордних показників. Востаннє на Марсі зафіксували таку активність ще десять років тому.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

З цього приводу вже висловилися астрономи-любителі: вони вважають, що урагани можуть негативно вплинути на плани колонізації Марсу, адже зміни в атмосфері до кінця не досліджені.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що американські дослідники заявили про небезпеку появи смертельних хвороб у астронавтів на Марсі – вони припускають, що від впливу складних умов Червоної планети може розвиватися лейкемія.