Віктор Медведчук прокоментував заяву заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака, який назвав однією з умов припинення блокади "повне звільнення заручників".

"Така заява не відповідає указу президента України, яким вводиться в силу рішення РНБОУ від 15 березня 2017 року", - заявив член гуманітарної підгрупи, спецпредставник з питань гуманітарного характеру в рамках Тристоронньої контактної групи В. Медведчук.

На думку політика, такі дії мають одну мету: будь-яким шляхом, навіть за допомогою відвертої, очевидною брехні, зірвати процес переговорів щодо обміну полоненими та процес звільнення утримуваних осіб.

"Такі провокаційні заяви шкодять переговорному процесу зі звільнення українців, тому що ніякі ультиматуми, тим більше такі наївні і демонструють відверту неузгодженість і суперечності в позиції української влади, не сприймаються іншими сторонами переговорів і ведуть лише до зриву підготовлюваного обміну", - стверджує Медведчук.