Бажаючим українцям відвідати Венецію можна здійснити задуманий план не виїжджаючи за територію України. Виявляється, в Одеській області є своя Венеція.

А ви чули про місто Вилкове, який знаходиться в Одеській області?

Читайте також: З'явилися подробиці стрілянини у французькій школі

На карті є місце, де знаходиться "нульовий" кілометр. Це місто Вилкове, який відомий під іншою назвою "українська Венеція".

Цей штучно створений острів розташований в Одеській області. Місто Вилкове було засноване старовірами XVIII століття. Перші жителі Вилкового почали освоювати плавні. Коли жителі вирішили будувати свої будинки, готувати землю для городу, їм потрібно було побудувати штучний острівець.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

До цього дня це місто існує і населення старого міста продовжують своє життя на українських островах. У наш час на човнах можна поплавати тільки в старій частині міста Вилкове. Якщо ви любитель тварин і птахів, на території Вилкового знаходиться Дунайський заповідник.

Дунай єдина річка Європи, вимір якої ведеться в зворотному напрямку: чи не за течією, а проти нього.

Територія Дунайського заповідника охоплює острови дельти вгору і вниз за течією Дунаю, озера дельти та двокілометрову смугу вздовж узбережжя. У заповіднику налічується близько 563 види рослин, близько 200 видів птахів. Розмножуються кілька видів птахів: гуска сіра, кілька видів качок, шипун-лебідь, крячок, чапель, чайок.
З рідкісних видів на території заповідника можна побачити такі різновиди пернатих, як пелікан кучерявий, пелікан рожевий, краснозобая казарка, колпиця, огар, кроншнеп середній. Через унікальність флори і фауни, деякі тварини і птахи вже багато років не покидають заповідник. Деякі з них навіть внесені до Червоної книги України.

Як говорилося раніше, на території міста Вилкове існує спеціальна позначка "нульового" кілометра. Співробітники Дунайського заповідника поставили цей знак, де Дунай впадає в Чорне море. Це і є нульовий кілометр, який знаходиться на українському острові.

Відвідати Українську Венецію, можна дозволити залишитися там на кілька днів. Вивчити місцевість і насолодитися навколишньою красою. Обов'язково замовте екскурсію на байдарках, човнах. Щоб дістатися до міста Вилкове, краще плануйте поїздку в першій половині дня, щоб не заблукати по дорозі.

Хто б міг подумати, що на території є стільки маловідомих і найкрасивіших місць, особливо старий острів, який має свою історію і порівняння з прекрасним містом Венеція. Подорожуючи по своїй країні, можна знайти загадкові і незвичайні місця для відпочинку та розширити пізнання про свою країну.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що у Закарпатській області вчора через несанкціоновану "врізку" в трубу державного підприємства "Прикарпатзахідтранс", у руслі річки Уж виявили попадання нафтопродуктів.