У четвер, 16 березня, у Верховній Раді України створили "антиантикорупційну" коаліцію, що складається з Блоку Петра Порошенка, "Народного фронту" і Опозиційного блоку, які намагалися ставити палиці в колеса Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомив український блогер Роман Шрайк у соціальній мережі facebook.

"У Раді створюється нова антиантикорупційна коаліція - БПП, Нарфронт і Опоблок. Депутати саме з цих фракцій зібралися і оголосили свої посиденьки засіданням антикорупційного комітету", - написав Шрайк.

Блогер нагадав, що раніше комітет провів відкритий конкурс, результати якого визначили кандидатуру для аудиту НАБУ. Ним став американець Роберт Сторч.

"Людина це відома і авторитетна, що мабуть когось не влаштувало і ці хтось раптово внесли на розгляд ради незрозумілого ізраїльського англійця Найджела Брауна. Як він з'явився в залі Ради і хто його запросив, цей персонаж пояснити не зміг. Судячи з його слів, він просто купив квиток до Києва, прийшов на засідання ради, а тут опа - якраз розглядається його кандидатура. Слава Богу, в перший раз цей цирк не пройшов. Але антиантикоррупціонери не здалися і додали до складу профільного комітету кілька лояльних людей", - додав Шрайк.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На думку блогера, "антиантикорупціонери" бояться діяльності НАБУ.

"НАБУ нарешті почало діяти і діяти незалежно від антиантикорупціонерів. І це їх лякає. А кишеньковий аудитор може дати рекомендацію на звільнення глави НАБУ і на душі у антиантикорупцінерів відразу стане спокійніше", - підкреслив він.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", НАБУ попросило у лікарів дозвіл на відеодопит Насірова.