Астероїди можуть допомогти захистити космічні апарати за межами земної орбіти від радіації.

Про це пишуть на сторінках видання Advances in Space Research.

Фахівці виявили у складі позаземних тіл силікати, що здатні поглинати альфа-частки сонячних променів та сонячного вітру.

Космічна радіація становить велику загрозу як літальним апаратам, так і космонавтам. Зазвичай, той захист, який створюють на землі робить космічні апарати досить важкими, а проекти дуже дорогими для запуску. Тому вчені Леос Поль та Дениел Брітт пропонують брати цей захист безпосередньо у космосі.

Кремнійвмісні астероїди можна використовувати для захисту пілотованих кораблів, які можна добудовувати їх прямо у польоті. Проте винахідникам належить придумати технологію використання матеріалів з астероїдів, щоб зібрати потрібну їх кількість для захисту апаратів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нові дослідження можуть також допомогти створити ефективний захист для космонавтів, які тривалий час знаходяться у космосі та піддаються сильному опроміненню.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", у NASA оголосили полювання на троянські астероїди.