Колишній радник президента Трампа з питань нацбезпеки Майк Флінн, крім співробітництва з пропагандистським каналом Russia Today, отримував п'ятизначні суми грошових винагород від російських компаній незадовго до того, як формально став радником.

Про це повідомило видання The Wall Street Journal із посиланням на документи комітету Конгресу США.

"Колишній радник з питань національної безпеки президента Трампа, Майк Флінн, отримав десятки тисяч доларів від російських компаній незадовго до того, як формально став радником на той час ще кандидата в президенти",- пише видання

Зокрема, Флінн отримав 11250 доларів від російського авіаперевізника, який працював підрядником для ООН, однак через корупційний скандал контракт був припинений. Така ж сума була заплачена Флінну російською компанією, що займається питаннями кібербезпеки, і яка намагалася поширити свій бізнес в урядових структурах Сполучених Штатів.

Видання уточнює, що це було влітку й восени 2015 року, через рік після того, як Флінн був звільнений з посади глави розвідувального управління Міністерства оборони США.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У грудні 2015 року кремлівська служба новин Russia Today також заплатила Флінну 33750 доларів за його коментарі про зовнішню політику США в питаннях розвідки на конференції в Москві.

Нові подробиці, пов'язані з Флінном містяться в документах, поданих Конгресу його прес-офісом. Це має пролити світло на триваюче розслідування щодо зв'язків екс-радника та іншого оточення Трампа з Москвою.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Russia Today оплатила Флінну візит до Москви.