Голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний розповів, що на сьогодні лише 10 млн з 20 працездатного населення сплачують внески до ПФ, а також зазначив, що дефіцит фонду перевищує 140 млрд гривень.

Про це повідомляє УНІАН. Зарудний вважає, що для погашення дефіциту фонду до 2024 року необхідно збільшити мінімальну зарплату, легалізувати працю та зробити усіх людей учасниками солідарної пенсійної системи.

"У минулому році питома вага коштів держбюджету в бюджеті Пенсійного фонду становила 56,3%, у цьому році 49,7%. Одним з основних джерел зростання є збільшення мінімальної заробітної плати на початку цього року", - розповів голова ПФ.

Зарудний зазначив, що вже зараз дефіцит пенсійного фонду почав зменшуватись.

"Загальна заборгованість становить 18,9 мільярда гривень. Основну частину цієї суми становлять борги з відшкодування пільгових пенсій - понад 11 мільярдів гривень. Щоб такій ситуації не було, необхідно замість відшкодування підприємствами пільгових пенсій підвищити ставку єдиного соціального внеску. В цьому році ми плануємо отримати від погашення заборгованості 3,2 мільярда гривень", - додав Зарудний.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Мінфіні визначилися із термінами оприлюднення остаточного плану пенсійної реформи.