Як правило, люди займаються тренуваннями і іншими фізичними навантаженнями в будь-який час доби, а найчастіше, коли з'являється вільний час. Тільки завзяті спортсмени ставлять спорт на перше місце з найголовніших щоденних пунктів. А ті, хто просто дотримується дієти і підтримує своє тіло в тонусі, тренування проводить днем, вранці, або ввечері, а буває і пізно вночі.

Напевно деякі помічали, що виконуючи дуже важкі навантаження на тіло, дотримуючись правильну дієту, результат не завжди видно. Ми хочемо бачити більш рельєфне тіло, але як би ми не старалися, результат дуже повільний.

Читайте також: Повернення джедая: у США випробували лазерну зброю

Чому так відбувається?

Існує таке поняття, як циркадний ритм. Циркадний ритм - денний цикл біологічної активності, іншими словами це наші внутрішні біологічні годинники, які регулюють фази активності нашого тіла. Як показують наукові дослідження, щоб домогтися кращого результату, при виконанні навантажень, необхідно з'ясувати свій циркадний ритм і підлаштовуватися під нього.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Необхідно вибирати час для тренувань виходячи зі свого циркадного ритму. З огляду на свій циркадний ритм, виросте ваша гнучкість, м'язи будуть більш помітні на тілі, знизиться ризик травм при фізичних навантаженнях.

У кожного циркадний ритм може трохи відрізнятися. Це залежить від того, який спосіб життя ви ведете. Можливо ви сова або жайворонок, тому організм має властивість трохи перебудовуватися і час активності і спокою трохи відрізняється від тієї схеми, як показано на таблиці. Але природу не обдуриш, тому час неспання і спокою практично у кожного однакова.

Як зазначено на таблиці, циркадні рітмами гормонів показують, що найкращий час для тренування - між 14.30 і 20.30. Якщо тренування триває довше години, краще почати тренуватися раніше. Організм прокидається разом зі сходом сонця і поки триває світловий день наша активність дає можливість поліпшити результат тренувань.

Хто веде нічний спосіб життя, орієнтуйтеся виходячи з того факту, о котрій ви прокидаєтеся. Найкраще тренуватися після шести годин активного дня.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, якщо ви все ж хочете якомога швидше скинути зайву вагу, вам необхідно витрачати більше калорій, ніж ви вжили за день. Додаткові профілактичні масажі, обгортання і дієти працюватимуть тільки в тому випадку, якщо ваша навантаження спалює все зайве. Обов'язково вивчіть таблицю продуктів, де вказані кількості вуглеводів, жирів і білків по кожному продукту.