Служба безпеки України поки що остаточно не вирішила, чи буде дозволено або заборонено приїхати в Україну Юлії Самойловій, яка представляє Росію на міжнародному музичному конкурсі "Євробачення-2017".

Керівник СБУ Василь Грицак під час брифінгу розповів, що рішення ще не прийняли, але ж і поспішати нікуди: до конкурсу ще майже два місяці. Також він зазначив, що необхідність такого рішення в форматі "стратити не можна помилувати" є не чим іншим, як провокацією співробітників СБУ.

"Якщо людина перетнула кордон окупованої території АР Крим, це означає, що вона вчинила адміністративне правопорушення. Це підстава для того, щоб закрити в'їзд", - відрізав Грицак.

Нагадаємо, інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, як Росія пояснила вибір кандидатури Самойлової. Соціальні мережі буквально вибухнули гнівними коментарями з приводу російської учасниці, все переросло в активне обговорення проросійських заяв співачки. Самойлова, в свою чергу, пояснила, що й подумати не могла, що виступи в окупованому Криму - це порушення українського законодавства. Також повідомлялося, що у МВС є два сценарії розвитку подій, якщо СБУ все-таки дозволить росіянці приїхати на конкурс.