Сьогодні, 17 березня, у Верховній Раді України з'явилося нове міжфракційне об'єднання, назвали його досить витіювато: "За впровадження повного циклу публічної політики".

"В парламенті створюється дуже багато міжфракційні об'єднань, але рідко їхня робота приносить нову якість. Що особливого в нашому випадку? Завдяки співпраці з громадянським суспільством, з експертним середовищем ми отримали нове розуміння якості роботи парламенту й влади в цілому", - заявив Руслан Сидорович від "Самопомочі" на круглому столі, передає LB.

Він додав, що члени "Впровадження" зроблять максимально відкритим і публічним процес роботи над кожним законопроектом. "Законопроект або реформа - не початок шляху, а передфінішний етап. У нашій діяльності ми хочемо показати нову якість роботи депутатів, які будуть починати не з подачі законопроекту, а з подачі ідеї, нової філософії. Наступний крок - складання т.зв. Зеленої книги проблем. Адже щоб вирішити проблему, її спочатку потрібно локалізувати, зрозуміти, в чому вона полягає. Після цього спільно з колегами, урядом, експертами напрацювати шлях вирішення цієї проблеми, це називається Біла книга рішень. І тільки після цього - внесення і реєстрація законопроекту" , - продовжив Сидорович.

До складу "Впровадження" також увійшли Юрій Соловей від БПП, Леонід Ємец та Павло Унгурян від "Народного фронту", Ігор Попов від "радикалів", Валерій Дубіль з "Батьківщини", Юрій Мірошниченко від "Оппблоку".

Основне завдання об'єднання - боротьба з політичним "спамом".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Для того, аби українцям було простіше запам'ятати назву нового об'єднання, ми вирішили запропонувати таку абревіатуру, складену за першими частинами слів: ЗА Впровадження ПОвного Циклу публічної політики".

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, що три політичні сили вирішили об'єднати зусилля.