У Лондоні 15 березня заарештовано колишнього народного депутата України, екс-генерального директора держкомпанії "Укрспецекспорт" Сергія Бондарчука, який також удостоєний високого звання герой України.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко в Facebook. Він розповів, що колишнього нардепа арештували завдяки злагодженій взаємодії британських і українських правоохоронців.

"Остаточну крапку в справі видачі Сергія Бондарчука вже найближчим часом повинен поставити Королівський суд. Дата судового засідання має бути визначено вже 24 березня. Генпрокуратура озброїла британських партнерів переконливими аргументами для забезпечення видачу ", - написав генпрокурор.

Бондарчука удостоїли званням героя України в лютому 2010 року "за видатні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку військово-технічного співробітництва, піднесення міжнародного авторитету України, багаторічну плідну працю".

В Україні стосовно колишнього парламентарія порушено кримінальну справу за статтею "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, за відстороненого главу ДФС Романа Насірова внесли заставу в 100 мільйонів гривень, що дозволило йому вийти на волю.